LÄGG DIN RÖST-Viktigaste valet någonsin

         
 
Den Nya Alliansen i Årjäng, dvs M, FP och KD har skapat sig  allt mer av Töcksforsfokus. Om man kollar på de här partiernas valsedlar så finns väldigt många med från det som var Töcksfors gamla kommun. De här partierna har ju lovat att behålla högstadiet i Töcksfors och kan därmed få många röster från den kanten av kommunen, gissningsvis lyckas man också mobilisera ett högt valdeltagande eftersom frågan engagerar.
 
 
Om sen väljarna i resten av kommunen i stor utsträckning väljer att inte rösta alls för att man är trött på poltiskt käbbel så kan resultatet bli märkligt: 
Ett kommunfullmäktige med Töcksforsmajoritet! Då får vi tillbaks delar av det gamla som Weine.J , Runar.Patriksson mfl  Då borde alla veta vad som händer med Årjängs kommun och dess investeringar igen och var det kommer investeras.
En skola är inte mer än en byggnad,därefter skall det finnas kompetenta lärare i samtliga ämnen och elever för att uppnå någon form av gemenskap.I dag får man inte lärare till de skolor vi har i kommunen,stor akut lärarbrist råder.Vore högst bra om de kunde svara på hur de ska lösa den frågan? Var ska vi få alla lärare i från? Inget svar!
 
GÅ OCH RÖSTA I KOMMUNVALET,VALET ÄR DITT! Om man inte röstar ,ja då är man nöjd över hur det är eller hur det kan bli,är ni verkligen detta ? att ni är trötta på evigt politiskt tjatande det kan jag förstå. Jag är absolut inte nöjd,därför kämpar vi för en förändring.Den måste bli nu vi har inte råd att förlora flera år till.
 
Vi kanske ska dra en ny vals och investera framtida pensionspengar i skolor för att bevara dem,Eller som en ledamöt (inget namn sagt) i KF sa,Jag har enkelt råd att öka skatten ytterliggare för att behålla alla skolor.MEN alla har inte det!!
Vi har redan en av sveriges högsta skatter.märkligt om vi skulle ha en så bra ekonomi.OK då är det hög tid att vi satsar på vård-ungdomarna-hemtjänsten -IT i samtliga skolor-Musikskolan där man tog bort dansgrupperna mm,inte för att de var för få nej för att spara en summa av ca 100.000kr
Hur kan vi ligga så långt efter om vi har en så bra ekonomi,ursäkta mig men i bland undrar man verkligen var en del får sina ideér från!
 
Något man missat informera första gångs väljare ja även äldre om,när du röstar gör du detta anonymt.Finns inget namn på ditt valkuvert och detta läggs i tre olika fack Kommunvalet,Lanstingsvalet,Riksdagsvalet därefter töms dessa när lokalen stängs.Så man noterar enbart att du har röstat och i vilka val! Inte vad eller vilket parti du röstat på.
 
För kommunfullmäktige, som ytterst fattar beslut i kommunen, utses ledamöter utifrån valresultatet ( av länsstyrelsen ) och strikt utifrån namnens ordningsföljd,partiet bestämmer inte detta utan det faller på de som fått flest personröster.Där blir också ordningsföljden.
 
Jag har inte siffrorna exakt men gissningsvis ett par tusen av kommunens 10.000 invånare finns i de här västliga delarna, gamla Töcksfors kommun. 
 
Spännande ska det bli men samtidigt en rysare,mycket av kommunens framtid avgörs nu vid valet.
Och DU är den som är med och avgör detta,så gör din röst hörd det tar kanske 10-15 min av din tid
men det är enormt lite med tanke på vad du kan få tillbaks! 
 
 

Kommentera här: