Lite blandat.....

Lite blandat..


Har varit och träffat rektor Maria för högstadiet i Årjäng under torsdagen för att prata med henne om hur och vad som borde ändras på skolan, kan tillägga att hon ser det som bra att jag engagerar mig och verkligen bryr mig när det gäller skolan. Jag vill ha konsekvenser för de som mobbar och har ofta samtal och försöker få skolan att införa detta annars kommer det aldrig ta ett slut, eller ens närma oss en förändring. Har man själv upplevt hur det är-känns att vara mobbad och man har sett hur lite hjälp skolan ger så vet man vad det handlar om.

 

På fredag var jag och träffade Anna som är gymnasievägledare (syo) för att veta var vi står gällande Ågy gymnasiet, det är väldigt tråkigt att så många politiker inte ser vad som kanske behövs göras för att elevantalet ska öka. Många vill sälja ut verksamheten och den diskussionen finns än i dag. Det är också en klassfråga, vilka har råd att låta sina barn läsa på annan ort och vilka har inte, de linjer som är mest efterfrågade är Samhäll och Fordon båda dessa finns på Ågy. Däremot har just en del skolor som i Säffle körkort i marknadsföringen, att elever som väljer fordon i Säffle får körkortet betalt det fler skolor som har detta och vi vet hur man kan bekosta detta. Nu inväntar jag lite papper från Anna för att kunna se helheten. Men våra tankebanor är helt rätt och med i tiden det fick jag bekräftat genom samtalet, nästa vecka ska jag träffa skolchefen May Bjerklund åter en gång.

 

Har betydligt fler verksamheter som jag ska träffa och som jag ser fram emot självklart även inom stöd och omsorg vill veta så mycket som möjligt sanningen även gällande arbetslösheten som ofta mörkläggs. Man mörklägger dessa siffror genom att placera ut människor i s.k. sysselsättning när deras stämplingsdagar från a kassan är på väg mot sitt slut eller genom andra åtgärder. Jag vill veta den riktiga siffran.

 

När det sedan gäller så vore det verkligen önskvärt att få en riktig granskning-revision av utomstående part över varje avdelning, tjänst i kommunhuset. Inte deras egna utan en helt utomstående. För ute i verksamheterna som hemtjänsten, barnomsorgen, skolan där drar man ner medan inne på avdelningarna i kommunhuset ständigt anställer fler. Det fanns en gång som man klarade av att ha 1 områdes chef i dag utökas detta med ytterligare en person totalt 4.

 

Nedan kommer ett foto på ett "Årjängs troll" som min pappa Kjell-Åke har gjort. Det var på den tiden han arbetade på Årjängs gjuteri som formarmästare, om jag fick det rätt dessa såldes sedan till turister målade roligt att ha kvar. 

 

Tänkte sedan på en mycket viktig sak, självklart är vi missnöjda över hur kommunen våra politiker agerat annars bildas inget lokalt parti. Varför skulle man göra detta om man är nöjd och tycker allt är rätt och bra lovar det finns otaliga papper, kontrakt, avtal att se över det stoppar inte där sedan kan man se hur löner ökas på hur olika man behandlar personalen mm bara julbordet och hur olika man gjorde där visade detta. Ha en fortsatt trevlig lördagskväll alla, hoppas verkligen på en riktig förändring hur det ser ut nu är mer än skrämmande!

 

 
 

Kommentera här: