Har man missat mobbningen i skolan helt?

Ja så var det möte i kommunfullmäktige på måndagen,där kommunalrådet Daniel började med en berättelse om hur han fått ett brev av en storasyster som skrev om hur mobbad hennes lillebror var.Ja vad kan jag säga,vaknar man först nu och inser att mobbning-kränkningar hör till vardagen på skolan? då är man sent ute.Att vi nu skulle agera mot mobbning och främlingsfientlighet.Varför kan man aldrig säga till att börja med mot mobbning? alltid måste även främlingsfientlighet vara med,problemet på vår skola är just mobbning-kränkande behandling!
Den andra delen ser vi absolut inte något märkbart av,har inte ens hört om detta mer att elever från andra länder kallar lärare rasister när de blir tillsagda.
 
Har Daniel missat otaliga motioner om mobbning-kränkande behandling,brev,insändare? Jag har vetat detta sen min tid på skolan för 25 år sedan,jag var ett mobbningsoffer och tyvärr har inget ändrats märkbart.Så många föräldrar och barn jag pratat med ,Där det finns även barn som är sjukskrivna från skolan pga detta den historien är värre ändå.
 
Då säger han,kontakta bun jag måste le lite...ursäkta mig men otaliga även jag har kontaktat bun,skolan,skolchefen men ingen förändring eller förbättring blir så är den verklighet vi lever i.
 
På min tid var jag så illa mobbad att jag följde med läraren från lärarummet till klassrummet varje morgon för att jag var rädd,jag gick t.o.m ut i kylan i bara pyjamas och hoppades få feber så jag slapp åka till skolan till mina plågoandar.På vägen hem sedan i skolbussen fanns två tjejer i min klass som satt och drog mig i håret,knuffades och sa allt utom fina saker så inte ens där var jag säker.Att säga något hemma var otänkbart då blev det bara värre,de få gånger jag bröt i hop och de ringde skolan blev det bara värre,mer hånande,retande  och slag.Bara känslan hur man kände sig går inte att beskriva i ord.Lärarna de visste men blundade det var självklart enklast.Än i dag kan jag stöta på någon som minns hur illa jag hade det,en av dem sa jag trodde aldrig du skulle bli så utåtriktad att du skulle ta dig dit du är i dag Theres.Hon såg hon visste.Allt började i 4 an och höll på till 8 an ...år jag aldrig glömmer någonsin.På den tiden hette skolan Förbundskolan i dag Silbodalskolan. Så jag vet hur det känns och hur personal blundar än i dag.
Därtill finns föräldrar som än i dag resonerar mina barn gör aldrig några fel det är alla andras barn och dessa går aldrig att ändra på.
 
Därför kräver jag hårdare tag i skolan,den som blir mobbad ska inte behöva byta skola det är den som mobbar som ska byta skola! men så länge "mobbare" inte får konsekvenser för sitt handlande så kommer vi inte få ett slut.Om man läste min motion så handlade den just även om detta,jag vägrar gå med på att det blundas,jag vägrar gå med på att elever är rädda för att gå till skolan pga mobbning! Mina ögon har varit öppna länge,och det känns bra när föräldrar vänder sig till mig för råd,de vet att jag ser och jag kämpar så gott jag kan.
 
Därtill har jag nu även tagit kontakt med föreningen X-CONS och hoppas de kan komma till skolan och hålla en föreläsning,har tagit upp detta med även skolchefen som tyckte det var jättebra nu är det bara och hoppas att några kronor till drogförebyggande åtgärder finns kvar.
 
Jo jag kritiserar skolan och skolchefen men samtidigt får man vara så professionell att man kan föra en diskussion,jag har mina barn i skolan så jag är där ganska ofta det finns ingen möjlighet att gömma sig.Min dotter går i åk 8 och min son 1a året på gymnasiet,jag står för den kritik jag ger och detta vet de alla.
 
Där kom några rader om vad jag vet om mobbning därtill har jag mängder med andra erfarenheter ...så jag lovar göra allt jag kan för att bekämpa mobbning!
 
Ha en fortsatt bra dag och vill ni vara med och förändra så hör av er! Nya även ungdomar har kommit med alltid lika roligt är det,ännu roligare med blandade åldrar!   //Theres
 
 
 
 

Kommentera här: