Minnesluckor-resor på skattebetalarnas pengar,NEJ TACK!

Visar här en artikel som nydligen fanns med i aftonbladet !

 
Vi vill arbeta för: 
  • Politiker ska arbeta för att gagna samhället i bästa möjliga mån. Inte tvärsom, för att sko sig på höga löner och arvoden. 
  • Att de ska få leva på pension resten av livet när dom avgått är helt förkastligt, Därför vill vi arbeta för den reform som redan införts i 11 andra kommuner i Sverige, som ger politiker max 80 % av arvodet i max 3 år i omställningslön 
Här är ett exempel på något vi verkligen anser är fel att använda folkets skattepengar till..avgör själva,Tycker ni att detta är rätt?

Deras studieresa gick till Paradisön med fanns Gunilla.Svantorp 

Inte bra med så många minnesluckor!  LÄS NEDAN!

 

Riksdagsledamöter får resa utomlands för 50 000 kronor per mandat­period.

Tidigare krävdes att resorna skulle innehålla minst sex timmars arbete per dag – men sedan 2009 är den regeln slopad.

Aftonbladets har granskat alla resor mellan 2012–2014 och kan i dag ­avslöja flera resor med semesterliknande programpunkter. I många fall ­lägger ledamöterna numera också in flera dagar helt utan program.

Här är fyra exempel.

Socialdemokrater åkte till Paradisö

Studieresan gick till Filippinerna för några av Socialdemokraternas riksdagsledamöter.

I programmet ingick bland annat två dagars ledigt på en filippinsk paradisö.

Jag kan inte för mitt liv komma ihåg att vi hade två dagars fritid, säger Gunilla Svantorp (S), ledamot i riksdagen, som var med på resan förra året.

I början av februari 2013 åkte flera socialdemokratiska riksdagsledamöter på en studieresa till Manilla i Filippinerna. Syftet med den nio dagar långa resan var bland annat att följa de då stundande valförberedelserna i Filippinerna och ta del av det socialdemokratiska systerpartiet Akbayans utveckling.

Det var en väldigt bra resa. Jag tror att vi var sju stycken som åkte. Men jag är inte säker, säger Gunilla Svantorp (S), en av deltagarna.

Men på agendan fanns inte bara aktiviteter som att träffa partiledningen i Akbayan och att göra ett besök i presidentpalatset. I programmet ingick också två dagar på den filippinska paradisön Bohol.

Alltså, vi åkte ju runt på olika ställen och besökte deras kommunalråd och fackliga företrädare och precis var vi var var kan jag inte svara på nu. Vi var ute på studieresa, säger Gunilla Svantorp.

Riksdagen betalade drygt 11 400 kronor för hennes resa.

Gunilla Svantorp säger att hon fick se programmet innan hon reste till Filippinerna. Men hon kommer inte ihåg att hon har sett ledigheten på Bohol som en punkt i programmet. Och hon minns inte om hon och hennes kollegor var på paradisön eller inte.

– Nej, inte på rak arm. Jag kan inte för mitt liv komma ihåg att vi hade två dagars fritid.

Tjejresan till Indien

Första Facebook-uppdateringen:

"Ute på lite sightseeing med brudarna."

I februari förra året reste M-ledamöterna Eva Lohman, Cecilia Magnusson, Elisabeth Björnsdotter Rahm och Ann-Britt Åsebol till Indien.

– Syftet med resan var att studera kvinnors situation. Det var särskilt aktuellt just då efter en uppmärksammad och brutal gruppvåldtäkt på en buss, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm, som skrev flera poster från resan på sin Facebooksida.

Det veckolånga programmet bestod av möten med indiska politiker och representanter för diverse organisationer.

Däremellan fanns planerad tid för utflykter till klassiska sightseeingmål.

Hela den andra dagen ägnades till exempel åt utflykter till diverse klassiska sightseeingmål.

"Söndagen gick i kulturens tecken", skrev Eva Lohman på Facebook. På bilden intill poserar hon framför det världsberömda Taj Mahal i Agra.

Sen följde flera dagars program med bland annat studiebesök på svenska företag i staden Pune i delstaten Maharashtra.

Den avslutande dagen tillbringade gruppen i filmstaden Bollywood. Anledningen var att Cecilia Magnusson sitter i kulturutskottet.

– Vi var ju representanter för fyra olika utskott, så vi försökte fylla programmet för samtligas fyra intresseområden, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm.

Geisharesan

Riksdagsmännen stod i kö för att få följa med på resan till Tokyo våren 2012.

På programmet stod en rundvandring i geishakvarteren och en kopp te hos en temästare.

Sammanlagt 19 personer följde med på den svensk-japanska parlamentarikerföreningens resa i början av maj 2012.

Intresset för resan var så stort att det blev en väntelista. Det framgår av ett intern mejl från arrangören, Lena Asplund (M), ordförande i svensk-japanska parlamentarikerförbundet.

Syftet var bland annat att studera den japanska kollektivtrafiken, känd för sin snabbhet och extrema punktlighet.

– Eftersom det här var kort efter kärnkraftsolyckan i Fukushima så gick resan i övrigt i strålningens tecken, säger Lena Asplund.

Ledamöterna tog snabbtåg till Kyoto, besökte Fukushima och gjorde också ett besök i Hiroshima där de mötte överlevare efter atombomben som föll där 1945.

Men programmet innehöll även flera lite lättsammare punkter. Bland annat ett besök i den trendiga stadsdelen Harajuku, en guidad visning i geishakvarteren, en traditionell japansk teceremoni hos en känd temästare och ett besök på Tokyos berömda fiskmarknad.

– Åker man till Japan så måste man ju lära sig om kulturen. Och de här punkterna på programmet bestod av helt centrala delar av den japanska kulturen. Jag skulle vilja säga att det var mycket lyckad resa, en av de bästa vi gjort, säger Lena Asplund.

Matresan till Singapore och Australien

Riksdagspolitikernas tjänsteresa gick i matens tecken.

När Staffan Anger (M), Sven-Erik Bucht (S) och Per Åsling (C) skulle studera gruv- och mineralindustrin i Singapore och Australien bestod nästan hälften av punkterna i deras program av lunch- och middagsmöten.

– Man kan inte hoppa över maten, säger Sven-Erik Bucht.

Riksdagsledamöterna Staffan Anger (M) och Sven-Erik Bucht (S) åkte hösten 2012 på en lång tjänsteresa.

Den 25 oktober 2012 lyfte deras flyg från Stockholm mot Singapore. Där skulle de två ledamöterna tillsammans med Per Åsling (C) studera bland annat Asiens mineralindustri. Alla tre är ledamöter av riksdagens finansutskott.

Enligt programmet skulle resan inledas med ett besök i Singapores hamn. Sen följde lunch- och middagsmöten. Den sista dagen var ”eget program i Singapore”.

Efter fyra dagar i Singapore gick resan vidare söderut. Den 29 oktober anlände de svenska politikerna till Perth i Australien. Där stod fyra dagars möten på schemat, om bland annat gruvindustri.

För de tre ledamöterna kostade den åtta dagar långa resan cirka 34 850 kronor – flyg-, taxi- och logikostnader inräknade.

Nästan hälften av resans programpunkter var, utöver resorna, lunch- och middagsmöten.

– De huvudsakliga punkterna var definitivt gruv- och mineralindustrin i alla möten som vi hade. Sedan att alla måste äta en middag och en lunch, det är en annan sak och det tror jag att alla gör. Man kan inte hoppa över maten, säger Sven-Erik Bucht.

 

Kommentera här: