Töcksfors-tillväxtmotor? Brist på ledarskap i skolan?

Fick frågan gällande Töcksfors-tillväxtmotor? svaret följer nedan därefter kan man kanske själv avgöra om det verkligen är så!? Av siffrorna att döma kan jag se att Årjängs tätort i så fall är en betydligt större  tillväxtmotor i kommunen.Jag har också nämt tidigare att många som arbetar i Töcksfors på industri köpcenter mm kommer från andra delar av värmland.Många från Arvika,Koppom,Åmotsfors,Karlstad mm detta gör självklart att vi förlorar skatteintäkter.
På det extra KF möte som hålls den 17 feb ska valberedningen ha fått fram 26 olika poster och vilka personer som skall sitta på dessa,så det är många som avgått från sina uppdrag i nämder och styrelser.Både från C,M,FP och socialdemokraterna.Jag skulle vilja säga att samtliga som avgått anser att kommunchefen handlade rätt och att Katarina har deras förtroende.
 
Jag har under 11 år sett hur saker sköts på skolan,jag har sett hur May Bjerklund agerar som chef och det är en mycket passiv chef i mina och många föräldrars ögon handlingsförlamning.Vi föräldrar har något helt annat att säga än lärarförbundet.Många har kontaktat mig och berättat hur deras barn haft det och hur May mfl bemött dem och det är skrämmande mycket skrämmande.Att sedan avlöna 3 rektorer varför? inte ens dessa klarar sin ledar roll ,innan har det dessutom alltid varit två! Jag gjorde ett litet studiebesök på skolan i dag,det jag reagerade mest på var hur lärarna for fram i korridoren och inte ens hälsade på eleverna.Själv blev jag och en annan förälder mycket fint bemötta av eleverna.Lärarna har många av dom då inte alla för en del är guld värda,de har tappat motivationen att skapa en bra arbetsmiljö,de har missat hur man bemöter ungdomar för gör man det på rätt sätt så blir du oftast mycket fint bemött och kan få ett givande samtal.Man kan undra om de själva varit unga någon gång.Jag anser att en av dessa rektorer gjort så många övertramp av allvarlig karaktär och saknar ledarskap att denne skulle sägas upp,jag vidhåller också att skolchefen skulle sägas upp ett stort fel ligger i att det saknas ledarskap! På min tid fanns Sten Ekberg som rektor och han hade man respekt för det vill jag lova.
Just därför lämnade partiet-jag in en motion eftersom jag anser att det är stora brister i skolan.
 
Därtill kan jag säga att vi engagerar oss i många andra frågor med som den sk vård vi har som är under all kritik på vårdcentralen,hur och vilket samarbeta har kommunen med af i dag? Ungdomars fritid? Har vi hemlösa i vår kommun? själv tycker jag det var sorgligt att verksamheten i RIA huset upphörde..det finns mycket att gräva i.
Och hoppas på att vi slipper sandlådenivå och får mer resultat i stället!
 
Samtidigt vid valet 2014 kommer antalet platser i kommunfullmäktige att sänkas från 41 till 35 detta beslutades på senaste mötet.
 
 
 
SKATTEINTÄKTER 2012 Per församling:
 
SILBODAL       118,4 MKR
 
TÖCKSMARK     51,4 MKR
 
SILLERUD          34,8 MKR
 
HOLMEDAL-KARLANDA        41,1 MKR
 
BLOMSKOG       18,7  MKR
 
TRANKIL   9  MKR
 
 
V.FÅGELVIK     13 MKR
 
ÖSTERVALLSKOG     13  MKR
 
TOTALT:   299,5 MKR
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: