Minnen från tider som gått...

Den sista tiden har jag tänkt ganska mycket på hur mycket som hänt i vår kära kommun.Ofta har jag hört den senaste tiden att många har gett upp,för det finns så mycket att ta tag i men som går kvar i gamla banor.
Jag minns föreningen start 68,jag minns Claes-Erick Claesson så väl,på min tid arbetade han också på skolan .
Många gånger gick man till honom om man hade ideér och ville starta upp någonting och man kunde räkna med en som lyssnade och hjälpte till..Sen Bo Danielsson mfl vad mycket de gjort för vår kommun för barn och ungdomar,Men hur många minns dom eller ens vet vad det var för förening?
 
Den drivkraften och glädjen vill jag se igen!
 
Sen fanns det Årjängsparken så klart,fullt med folk varje helg palladium,tjolitta och hämnäs från 15år och uppåt alla samlades det spelade ingen roll om du kom från Årjäng eller Töcksfors.
 
Sen handeln affärer,oj va många allt i från järnvägskiosken,torgkiosken,grillen,Norens,Bjarnes livs,Favör,Jannes leksaker,Sundelövs skor,Lindgrens kläder,Hedefurs kläder,Inter-sport,Expert;Bergers,Alexanders,Årjängs bok och pappershandel,Stures ur,Väskaffären,....många många är dom som är borta.
 
Därefter hade vi järnvägen man kunde åka tåg som jag faktiskt gjort i från Årjäng.Vi hade taxi som var öppen dygnet runt hela veckan..
 
Sen hade vi ett torg ett riktigt torg,minns gamla claras konditori va mysigt och lagom det var tills man valde att modernisera det.Trollet med torgbrickan där Thore skogman stod ofta under sommrarna med underhållning.
 
Det var tider då vi hade en levande byggd! Nu är det mestadels gräl mellan Årjäng-Töcksfors om vem som fått vad,och det kommer inte att sluta i första taget tyvärr.
För mig är det ofattbart att man kan bygga två köpcentrum så närma varandra och tro att dessa ska fungera,jag hör dagligen på klagomål gällande hur dåligt det går för dem som hyr där.Alla tycker inte så gott om Olav Thon och vad han står för borde de flesta veta i dagsläget.Mycket prat har det varit om hans syn på invandring och fremskrittspartiet ,tänk bara vad många handlare i Töcksfors som fått ge upp och lägga ned sina affärer sedan köpcentret kom.Alla är inte glada och nöjda över detta.Många är ganska trötta på detta byggande.
 
Sen ska vi ha ett bra och välordnat samhälle-kommun i första hand för de som är boende här därefter ska vi försöka få folk att flytta hit! Så fungerar det i min värld.
 
Man kan tycka det är mycket bråk och har varit i politiken,så kan det bli om man inte är en nickedocka som accepterar allt och tiger still.Man väljer en sådan uppgift för att man vill förändra,man vill ha en levande kommun
visioner och drömmar om vad man vill uppnå.En blandning sen av yngre och äldre vore på sin plats,i nuläget är det inte riktigt så för det är det absolut bästa samarbetet.De äldre delar med sig av sina erfarenheter och de yngre delar med sig av vad som gäller i dag :) Märkligare än så är det inte.Så visst behövs det många förändringar.
 
Det är högst roligt i vårat parti,olika åldrar där alla kan dela med sig för att få fram bästa möjliga resultat,bästa möjliga målsättning. Snart lämnar vi ut vad vi har inför valet, arbetet pågår.Nya medlemmar har kommit och det är alltid lika roligt och intressant.Partiet finns för alla! 
 
Några tankar denna regniga onsdag,ha en fortsatt trevlig dag alla!
 

Kommentera här: