Nej till halalslakt! Varför inte skinka i skolan?

 
 
 
Ja då har jag undersökt ett rykte man hört som också var sant.På vår gymnasieskola serveras kalkon som pålägg detta trots att det finns andra alternativ för de som nu inte skulle kunna tänkas äta skinka som Ost,ägg,flingor orsaken till att man valt bort skinka är "Vi har alltid haft kalkon i cafeterian eftersom det finns ganska många muslimer på skolan"
 
Vi anpassar det svenska samhället efter annan kultur i stället för att de ska anpassa sig till vår kultur och vår mat vilket jag hoppas och tror att de flesta faktiskt vill göra.
För mig är det ganska enkelt man tar seden dit man kommer om jag valt att flytta till Turkiet begär jag ingen ändring där än mindre skulle de göra någon förändring för oss som flyttat eller flytt dit.Nu står skolan inför en ny fråga i dag får t.e.x araber lära sig arabiska på skolan som det då heter hemspråksundervisning så då har våra kära grannar från Norge ställt skolan frågan om de har rätt till hemspråksundervisning då i norska.
Självklart måste de ha detta annars diskriminerar skolan våra grannar som valt att bo i sverige.Det är för mig helt fel att man bekostar undervisning i deras hemspråk varför detta? Ska de förberedas för ett liv i sverige eller för att återvända till sitt hemland(ursprungsland).Måste samtidigt ta reda på hur mycket man får betalt om man läser svenska för invandrare har hört olika siffror som 6000kr/månad el 12000kr?Men om du väljer att flytta till sverige pga kärleken,släkten eller annat och inte är invandrare-flykting så får du inte en krona då möts du genast av svårigheter inte hjälp.Detta vet jag med säkerhet då en vän till mig har en man från nigeria som trodde han skulle få läsa svenska och få bidrag varje månad när han kom till sverige,men nej han var inte flykting-invandrare då gällde inte detta.
 
Man får vara ytterst försiktig i sina formuleringar för så fort man kritiserar detta så kan påhoppen bli att man är rasist.Kanske är vi i Sverige på väg mot detta mendå rasism som riktas mot majoritetsbefolkningen i ett land, detta kallas ibland omvänd rasism.
 
När det sedan gäller halalslakt så är jag strängt emot detta,däremot fick jag frågan av en del muslimer en gång i tiden då jag hade egna djur kor,tjurar och kalvar.De ville alltid köpa hela djur och då slakta dem på detta vis nedan kan läsas om den plågosamma död djuret får.
 

I Sverige är det förbjudet med halalslakt eller det ska vara förbjudet. Har suttit både igår och idag och läst på och det är väldigt luddigt. Vissa anser att det förekommer och när man läser Reinfeldts svar här nedantill så börjar man undra. Dock så importeras mycket kött och än idag så finns det ingen märkning på köttet om djuret varit utsatt för halalslakt. Statsminister Fredrik Reinfeldt har uttalat sig. Han fick den här frågan av en 9-årig flicka.

- Hur kan halalslakt vara tillåtet i Sverige? Det är helt brutalt och får väl räknas som djurplågeri. Djurplågeri är ju förbjudet varför är halalslakt tillåtet? frågade flickan i ett brev till statsministern.

Det här var stadsministerns svar:

- Djur ska behandlas med respekt, värdighet och skyddas mot onödigt lidande. Sverige ska samtidigt vara ett land där människor med olika religioner, samt personer som inte tillhör någon religion, kan leva sida vid sida, skriver statsministerns kansli i svaret.

 Och det var det här jag menade det SKA vara förbjudet med halalslakt i Sverige, men flickan frågar ju faktiskt “Hur kan halalslakt i Sverige vara tillåtet?”. Stadsministerns svar i mina ögon är typ “Ja djur ska behandlas med respekt och det gör vi i den mån vi kan men det är viktigare för mig att inte gå emot en stor folkgrupp som är viktig för mig”. Eller vad säger ni?

 

Utdraget lidande

Att få strupen avskuren vid fullt medvetande är mycket plågsamt för djuret, då död genom blodförlust är både utdraget och smärtsamt (6). För ett vuxet nötdjur tar det omkring en minut att bli medvetslös efter att halspulsådrorna, luftstrupen och matstrupen skurits av, för ett får tar det omkring 15 sekunder och för en kyckling 30-60 sekunder (6). Under den tiden lider djuret både av smärtan från snittet, kvävning genom att blod kommer ner i lungorna, och själva blodförlusten (6).

Är det viktigare att människorna med olika religioner får följa sina religion till punkt och pricka, eller är det viktigare att djuren inte behöver plågas till döds och att vi faktiskt försöker förbättra vår värld i den mån vi kan?

Det var vad jag hade att säga gällande detta.Ha en trevlig dag i solen och var rädda om våra djur !

Theres

 
 
 
 

Kommentera här: