Skrämmande är det,vilken likabehandling?

Härligt med en kort vecka måste jag säga,bara och hoppas att regnet går över och solen kommer in igen.
Tänkte fortsätta redovisa lite kostnader för de som finner detta intressant.Vill också tala om att jag använder mig inte av något rättstavningsprogram utan skriver lite hur som helst.
 
Vi kan börja med att säga att under åren 2007-2012 har Töcksfors skola fått

Ny matsalsbyggnad 10,2 mkr

Tillbyggnad o renovering av högstadiet i Töcksfors 4 mkr

Förskola Töcksfors 12 mkr

Totalt :  26,2 miljoner kronor

 

Under samma år 2007-2012 har Silbodalskolan fått

 

  Nytt yttertak, sadeltak med bandtäckt plåt, på lågstadiet 2007 , ca 2,6 MSEK

·         Nytt innertak på lågstadiet 2008, ca 250’000kr

·         Renovering, uppfräschning av samtliga toaletter på Silbodalskolan under en 2-årsperiod,

Totalt ca 2.850 000kr och kostnad för uppfräschning av toaletter 

Alltså den skolan som  har flest barn har fått absolut minst investeringar (ca 550 elever)Silbodalskolan,medans Töcksfors skola som har ca 300 elever har fått den största investeringen.ÄNDÅ har de mage att säga att de vill ha ännu mer investeringar och klaga på att det byggs ett gemensamt högstadium! De har redan fått för renovering och tillbyggnad en gång enl ovan,ingen mängd men 4 miljkr ändå gapar de efter mer.De har fått nya lokaler ändå vill de ha mer.Jag tycker det är högst skrämmande att se dessa siffror,hur kan man ha fräckheten att skrika om den nya skolan som ska byggas!!!??? Det jag heller inte kan förstå är hur man kan som förälder på silbodalskolan vara med i en grupp mot den nya skolan? ni är alltså helt blinda och ser inte att det är verkligen en grupp som motarbetar bygget av det nya högstadiet,är ni så blinda så blir man riktigt orolig.Jag trodde ni ville ha bättre arbetsmiljö,mer hjälp för barn med särskilda behov,lärare med kompetens,en trafiksäker miljö och en bra uteplats för våra barn mm

Att sedan inte skilja på sak och person utan vara med på direkta personangrepp,förtal,kränkningar och hot det är helt ok?!vilket föredömme ni måste i så fall vara för era barn.Vi står inför en ny skollag,en utmaning och det är att göra en ny skolorganisation.Hur ska man få fram pengar,?det skulle ju vara riktigt illa om man vore tvungen vid en folkomröstning att följa resultatet om det skulle bli ja för byggdeskolorna...då kan man ju få fram folkomröstningar rörande i stort sett vad som helst därefter ska kommunen göra det folk vill även om det inte finns pengar,ni måste ju lyssna till hur dumt det låter!? KF avgör och den demokratiska processen var vid valet,därefter är denna folkomröstning enbart rådande enligt lag,thats it! Töcksfors högstadium är inte ens med i denna.

Man påstår från denna grupp att det gäller både c-hallen,bygdeskolorna och högstadiet i Töcksfors,men på pappret står det frågan om Bön och Blomskog.Det är det saken gäller.

Därefter bara sporthallarna A+B i Årjäng kostar 2716000 per år,tar man med Tingevi,Hagavallen och sporthallen Töcksfors så ca 4,7miljkr!

Räcker inte detta för idrotten!?Den som gapar efter mycket vill ha mer sägs det och det stämmer.

Nedan ytterliggare kostnader som gått till Töcksfors

Reningsverk hittills 12 mkr men enligt slutprognos kommer utfallet att landa på 35 mkr

Omklädningsrun vid Hagavallen som totalt kommer att kosta 3,1 mkr

Industriområde Töcksfors samt inköp av mark i Töcksfors; 3 mkr

Utredning brandstation i Töcksfors som uppskattas kosta 7 mkr

 

 

Därefter drar de även in vissa Årjängsbor att man kan t.o.m tänka sig att flytta systembolaget till Töcksfors i denna disskusion om skolan!? jo det är ju så ni vill ha det,bort med allt från lilla samhället Årjäng...va bekräftar köpcentren så är det en intressant historia hur länge till två kommer klara det?Det sista som byggdes har ju nästan inte kunder ens på helger?! är det för invånarna som faktiskt bor här som vi skall satsa eller är det för de som kanske flyttar hit och norrmän som vi ska investera? Jag säger för våra invånare så klart!

Vill man sedan ha en levande landsbygd är det våra bönder vi ska satsa på,det är det jag sammankopplar med en levande landsbygd,inte skolor eller ica handel! Utan bönder som plöjer,sår,harvar och slår...kor på grönbete,det är väl ändå en levande landsbygd.

Och det som tar död på den är i mina ögon bensinpriset! det gör att folk inte har råd att bo på landet,då man oftast måste pendla in till centrum eller längre för arbete mm

Lite fakta från mig för i dag,vill tacka de som läser och uppskattar att jag för fram fakta,alltid roligt med uppskattning för det man skriver. För det är det jag vill föra fram.Det är hela bilden jag vill ha fram inte bara plocka ut delar.Därefter har de flesta vid detta läge sett att det går inte att disskutera med människor som inte ser helheten utan bara vad de vill ha,därefter målar upp en bild som inte stämmer riktigt med verkligheten.Jag hoppas bara att allt fler öppnar ögonen och inser vad de verkligen håller på med..en del har gjort detta.Såg en bra sak om man ger ett av sina barn 60kr i veckopeng och det andra barnet 100kr och båda är lika gamla osv är detta likabehandling? tja vad tycker ni?  Ha en trevlig kväll alla....see you  :-)

 

Kommentera här: